Atenţionare de călătorie: Cod galben de ninsori pentru opt regiuni din Bulgaria

Atenţionare de călătorie: Cod galben de ninsori pentru opt regiuni din Bulgaria

Atenționare de călătorie, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, pentru perioada 13-14 ianuarie, opt regiuni din Bulgaria sunt sub cod galben de ninsori.

Este vorba despre regiunile Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Pazardjik, Plovdiv, Smolyan şi Kârdjali, iar precipitaţiile din aceste zone pot crea, în combinaţie cu rafalele de vânt, troiene de zăpadă, se arată în documentul citat.

„Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere”, precizează MAE de la București.

Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul API funcţionează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

0