Atac terorist în apropierea unei mănăstiri ortodoxe din Egipt. Cel puțin o persoană a murit

Atac terorist în apropierea unei mănăstiri ortodoxe din Egipt. Cel puțin o persoană a murit

Cel puţin un ofiţer de poliţie a decedat, iar alţi patru au fost răniţi, în urma unui atac, revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, care a vizat un punct de control aflat în apropierea unei mânăstiri ortodoxe din sudul Peninsulei Sinai.

Atacul, comis în apropiere de Mânăstirea Sfânta Ecaterina, a avut loc cu doar zece zile înainte vizita Papei Francis în Egipt şi la peste o săptămână după două atacuri cu bombă care au vizat biserici egiptene, scrie Mediafax.

Mânăstirea Sfânta Ecaterina de la Muntele Sinai, a fost fondată în secolul al VI-lea, fiind una dintre cele mai vechi mânăstiri creştine din lume şi monument aflat în patrimoniu UNESCO.

Atacul are loc şi în contextul în care Rusia ar urma să decidă dacă va relua zborurile spre staţiunea Sharm el-Sheikh, suspendate după prăbuşirea unui avion de pasageri rusesc în anul 2015, probabil în urma unui atentat terorist.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, Israelul le-a recomandat cetăţenilor săi să evite călătoria în zona Peninsulei Sinai în urma temerilor privind posibile atentate comise de Stat Islamic şi alte grupuri teroriste.

0