Astăzi este Ziua Mondială a Râsului: Ce beneficii ne aduce terapia prin râs

by Genko Genko

Ziua Mondială a Râsului are loc, anual, în prima duminică a lunii mai. Prima oară, aceasta a fost sărbătorită pe 10 ianuarie, în 1998, în Mumbai, India, fiind stabilită de către doctorul Madan Kataria, fondatorul mişcării Laughter Yoga/ Yoga Râsului.

Este bine afirmat faptul că râsul este cea mai puternică emoţie pe care o pot simţi oamenii, căci deţine proprietăţi vindecătoare în esenţă. Râsul este remediul perfect şi deţine toate ingredientele necesare unei vieţi sănătoase. Râsul poate schimba starea de spirit a oricui.

Bazându-se pe cele menţionate mai sus, Yoga Râsului a fost introdusă în întreaga lume, iar din ce în ce mai mulţi oamenii beneficiază de pe urma acestei terapii. Yoga râsului a arătat o creştere exponenţială şi a devenit populară pe plan mondial. A rezultat în 6000 de cluburi de râs în întreaga lume, pe toate cele 7 continente. Popularitatea terapiei de râs a condus la introducerea Zilei Mondiala a Râsului.

Această zi reaminteşte societăţii că râsul este cel mai bun medicament pentru a scăpa de grijile de zi cu zi, din ritmul monoton al stilului de viaţă mecanic pe care toate lumea îl are.

Oameni de tot felul sărbătoresc această zi cu mare entuziasm în ciuda tuturor barierelor profesionale, sociale sau personale.

CITIȚI ȘI...