Arest preventiv pentru trei cetăţeni turci, reţinuţi la râul Prut în timp ce intenţionau să treverseze frontiera în înot

by Genko Genko

Cei trei cetățeni ai Turciei, care acum patru zile intenționau să treacă ilegal frontiera de stat, prin înot râul Prut, au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Judecătoria Ungheni a dispus aplicarea măsurii preventive din momentul reținerii acestora.

În data de 3 august curent, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Frăsinești”, acționând conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, raionul Ungheni, au reținut trei cetățeni ai Turciei cu vârste de 25, 31 și 51 de ani. Ca dovadă a intenției acestora de a trece ilegal frontiera de stat au servit bunurile deținute: trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din polietilienă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în Republica Moldova.

Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauze penale pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

CITIȚI ȘI...