Ar fi pretins și primit peste 500 de euro pentru un permis de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare

Ar fi pretins și primit peste 500 de euro pentru un permis de conducere. Acum riscă până la 6 ani de închisoare

Un bărbat din Bălți a fost escortat la DGT Nord a CNA pentru a fi audiat într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă, fiind bănuit că ar fi pretins și primit bani pentru organizarea eliberării unui permis de conducere.

Bărbatul a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un tânăr înmatriculat la școala auto l-a denunțat la CNA. Potrivit materialelor anchetei, bănuitul ar fi pretins și primit de la denunțător 300 de euro și 4.800 de lei, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere.

În această dimineață, urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit de trafic de influență și reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciul „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

0