Aproape 50.000 de oameni s-au adunat în PMAN

by D M

Aproape 50.000 de oameni s-au adunat în PMAN. Informația a fost oferită de reprezentanții PAS, organizatorii protestului.

Cu puțin timp înainte, pe scena din centrul Capitalei a urcat în cetățean din UTA Găgăuzia care a declarat în limba rusă:

„Nu ne interesează limba în care scriem sau vorbim. Noi ne-am săturat de corupție și cum ne amăgesc cu acest subiect despre limba. Cine vrea să vorbească în rusă, poate vorbi și o poate învăța. Exact așa și cu alte limbi. Ajunge să ne sfidați atâta și să întoarceți unul împotriva altuia”, a spus Ivan Beserab din Congaz.

Rezoluția adoptată cu unanimitate de voturi în PMAN: 

  1. Demisia urgentă a Guvernului Ion Chicu. Acest Guvern este principalul responsabil pentru agravarea situației economice și pandemice din Rțară. Este promotorul schemelor prin care continuă să se fure banii publici, iar populația sărcită. Mandatul Guvernului Chicu a expirat, iar premierul trebuie să-și dea demisia.

2. Declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Acest Legislativ este creația regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon și nu mai reprezinta voința cetățenilor si nici a poporului RM. El trebuie să fie dizolvat de urgență.

3. Data alegerilor anticipate va fi convenită de președintele ales Maia Sandu în conformitate cu Constituția și partidele politice. Cerem anularea pachetelor de legi adoptate cu încălcarea tuturor procedurilor. Trebuie să întreprindem toate acțiunile constituțioinale legale și legitime, conforme actelor internaționale pentru a contracara uzurparea puterii în stat.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu