Angajații sectorului bancar își sărbătoresc ziua profesională. Mesajul guvernatorului BNM

Angajații sectorului bancar își sărbătoresc ziua profesională. Mesajul guvernatorului BNM

Angajații sectorului bancar își sărbătoresc astăzi ziua profesională. Cu acest prilej, guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a lansat un mesaj de felicitare către angajații în domeniu. Potrivit lui, în 27 de ani, sectorul bancar moldovenesc a fost supus multor teste, dar lecțiile învățate și angajamentul angajaților sectorului bancar ne ajuta astăzi să recreăm un sistem bancar mai puternic, transparent și demn de încredere, pe care ni-l dorim.

„Creditul, care stă la temelia activității bancare, e un cuvânt care își trage originea din latinescul „credere” – a crede, a avea încredere. Fără încredere, nu ar exista depuneri în bănci, iar acestea nu ar acorda împrumuturi. Redobândirea încrederii este scopul principal al reformelor angajate de Banca Națională a Moldovei, ținta întregului nostru corp profesional.

În această zi profesională, constatăm cu satisfacție primele semne ale încrederii redobândite. Este rodul eforturilor tuturor lucrătorilor sectorului bancar, rezultatul implicării dumneavoastră zi de zi. Vă adresez înalta apreciere pentru dedicație și profesionalism, exprimându-mi convingerea că vom continua pe calea reformelor cu aceeași responsabilitate și dinamism. De schimbările care se fac acum depind nu numai competitivitatea și performanța sectorului bancar, dar și prosperitatea țării în care trăim”, se arată în mesajul lui Sergiu Cioclea.

0