Andrian Candu participă la Summitul speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră

Andrian Candu participă la Summitul speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră

Președintele Parlamentului Andrian Candu participă la Summitul speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). Evenimentul, organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN, va avea loc pe data de 16 mai, la Istanbul, acesta reprezintând cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

În cadrul summitului, Andrian Candu va avea un discurs despre rolul parlamentelor în consolidarea cooperării economice între statele din regiunea Mării Negre. Summitul se va încheia cu semnarea unei declarații comune a speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

La Istanbul, Andrian Candu va avea întrevederi cu mai mulți oficiali prezenți la eveniment, inclusiv cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, İsmail Kahraman, președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze.

În acest an, APCEMN marchează 25 de ani de la fondare. APCEMN a fost creată în 1993, la Istanbul, de reprezentanții parlamentelor din 9 ţări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia şi Ucraina. APCEMN reprezintă o platformă importantă pentru consolidarea cooperării regionale şi valorificarea potențialului economic între statele membre.

0