Andrei Năstase: De tărăgănarea validării mandatului are nevoie mafia imobiliară

Andrei Năstase: De tărăgănarea validării mandatului are nevoie mafia imobiliară

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, susține că de tărăgănarea validării mandatului său are nevoie, în primul rând, mafia imobiliară. O dovadă în plus, spune primarul, este faptul că s-au activizat acțiunile în ceea ce ține de câteva obiecte imobiliare din municipiul Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Andrei Năstase susține că după ce Dorin Chirtoacă și-a dat demisia din funcția de primar, mafia imobiliară a trecut la un singur beneficiar – liderul democrat, Vladimir Plahotniuc. „Iată ei au nevoie, cu complicitatea, desigur, a socialiștilor pentru că la Consiliul Municipal Chișinău s-au rezolvat multe, inclusiv cu implicarea socialiștilor”, a afirmat Andrei Năstase. Potrivit lui, socialiștii depun în instanță niște cereri, care, în mod normal, nu pot influența rezultatele alegerilor, dar au rol de a tărăgăna validarea mandatului său. Totodată, Andrei Năstase spune că nu știe, dacă se va insista pe anularea rezultatelor alegerilor.

De asemenea, primarul ales susține că într-o luni dimineață l-a găsit în biroul lui Nistor Grozavu pe Viorel Bodiu, o persoană din anturajul lui Constantin Botnari și Vladimir Plahotniuc. „Băiatul venise acolo ca să rezolve niște probleme. Asemenea rezolvări de probleme se produc timp de două săptămâni”, a spus Andrei Năstase, referindu-se la acțiunile care s-au făcut în privința mai multor clădiri din municipiul Chișinău.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chișinău. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător.

0