Andrei Galbur s-a întâlnit cu consulii onorifici ai Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii

Andrei Galbur s-a întâlnit cu consulii onorifici ai Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii

Modalităţi de cooperare cu consulii onorifici, pentru identificarea şi operaţionalizarea unor proiecte economice, culturale şi sociale, care să contribuie la promovarea Republicii Moldova în Statele Unite, inclusiv în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii diplomatice Republica Moldova – SUA au fost discutate de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur la Washington D.C. cu consulii onorifici ai Republicii Moldova.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a reiterat deschiderea şi sprijinul Ministerului faţă de proiectele consulilor onorifici, arătând că este nevoie de o atitudine pro-activă în promovarea relaţiilor comercial-economice și atragerea investiţiilor americane în economia naţională, precum și de o mai bună integrare a comunităţilor de moldoveni în proiectele culturale care să promoveze valorile şi cultura Republicii Moldova în SUA.

La rândul lor, consulii onorifici s-au angajat să susţină în continuare comunităţile moldovenilor din Statele Unite și diverse proiecte pentru a crește competitivitatea companiilor și a produselor din țara noastră. În prezent, în SUA activează şase consuli onorifici în numele Republicii Moldova.

0