Anchetă în cazul actorului Steven Seagal, acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe actrițe

Anchetă în cazul actorului Steven Seagal, acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe actrițe

Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă în cazul actorului Steven Seagal, în vârstă de 65 de ani, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală, anunţă News.ro. Mai multe femei, printre care Jenny McCarthy, au dezvăluit că ar fi fost hărţuite sexual sau abuzate de actorul din „Sechestraţi în larg/ Under Siege”.

Actriţa şi fostul model Playboy, în vârstă de 45 de ani, a amintit în noiembrie, că în 1998, starul american i-a solicitat să se dezbrace la audiția pentru rolul din „Under Siege 2” (1995), însă recent a oferit mai multe detalii scandaloase despre întâlnirea cu Seagal.

În timpul emisiunii pe care o realizează la postul de radio Sirius XM, McCarthy a povestit: „În mod intenţionat am purtat o rochie muumuu (ţinută tradiţională din Hawaii, care nu lasă prea multă piele la vedere – n.red.) pentru ca oamenii care făceau castingul să acorde mai multă atenţie chipului şi muncii mele. Am intrat în încăpere, era singur. I-am strâns mâna cu fermitate. S-a aşezat pe o canapea, lângă un şemineu, spunându-mi: «Ia un loc, relaxează-te». Am refuzat. «Ştii, acest rol implică nuditate, iar eu nu prea îmi pot da seama cum arată corpul tău dacă porţi această rochie», iar eu i-am răspuns: «Uite, agenţii mei mi-au spus că nu există nicio scenă de nuditate, am întrebat specific acest lucru». Şi ştiţi ce mi-a is? «Ei bine, va exista nuditate când camerele de filmat sunt oprite. Ştiu că ai un corp frumos sub acea rochie. Poţi să o tragi puţin în jos şi să-mi arăţi sânii?». M-am uitat la el, am trecut de la şoc la tristeţe, ochii mi s-au umplut de lacrimi şi am ţipat la el: «Du-te şi cumpără Playboy, se vinde cu 19,99 de dolari!» Şi am plecat”, a spus Jenny McCarthy care şi-a început cariera în 1993 pozând nud în revista pentru bărbaţi „Playboy”.

În 1998, când actriţa a vorbit pentru prima dată despre acest incident, reprezentanţii lui Seagal au declarat că acuzaţiile sunt false şi că echipa de casting de la Warner Bros. poate confirma că McCarthy nu a dat nicio audiţie pentru rolul respectiv.

Portia de Rossi şi Julianna Margulies au vorbit şi ele împotriva actorului, care a fost acuzat mai întâi de comportament indecent de către corespondenta Inside Edition, Lisa Guerrero.

„M-a aşezat pe un scaun şi a desfăcut fermoarul pantalonilor de piele pe care îi purta”, a scris Portia de Rossi pe Twitter. Actriţa a precizat că şi-a sunat apoi agentul care nu a părut deranjat sau surprins de incident şi care i-a replicat: „Ei bine, nu ştiam dacă este genul tău”.

Steven Seagal nu a oferit un răspuns solicitărilor jurnaliştilor, scrie News.ro.

Steven Seagal, născut pe 10 aprilie 1952, este un practicant de arte marţiale, devenit celebru pe plan mondial în calitate de actor şi producător al unor filme de acţiune, între care se numără „Under Siege” şi „Hard To Kill”. El este deţinătorul unei centuri negre 7 dani în aikido.

0