Analist politic: Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european al Republicii Moldova

Analist politic: Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european al Republicii Moldova

Loialitatea pe care președintele Igor Dodon o demonstrează liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, îl face caraghios, astfel, e posibil ca acesta să nu mai mizeze pe șeful statului în relația cu Republica Moldova, spune publicistul şi analistul politic român Armand Goşu.

În opinia analistului, Dodon a devenit pentru Putin „un caraghios”, care poate fi „pilotat și de la alte butoane”.

„Eu nu cred că Putin mizează pe Dodon în Republica Moldova, cred că și pentru Putin Dodon e un caraghios. Cred că are certitudinea că este pilotat și de la alte butoane, iar Rusia în momentul acesta trebuie doar să-și cumpere pop-corn, să-și facă o rezervă de Coca-Cola și să se uite din fotoliu la ce se întâmpla la Chișinău”, declară Goșu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Conform acestuia, în contextul în care oligarhul Vladimir Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european, Putin nu mai are nevoie de intermediari.

„Dacă Rusiei îi face treaba Plahotniuc și alții care sunt acum la putere – furând, mințind, falsificând spiritul european –, de ce să-și bată Rusia capul să trimită oameni pe teren, să cheltuiască resurse?”, se întreabă analistul de la București.

0