Ambasadorul Rusiei la UE: „Rusia nu are intenția de a anexa Transnistria”

by Genko Genko

Ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a declarat într-un interviu pentru CNN că Rusia nu are intenția de a anexa Transnistria sau alt teritoriu, precizând că pe fondul acțiunilor din Ucraina „isteria este molipsitoare”.

„Ei bine, isteria este molipsitoare. Rusia nu are intenția de a anexa Transnistria sau orice alt teritoriu în orice alt loc din lume”, a declarant ambasadorul, întrebat de jurnalistul de la CNN dacă Rusia va ține mâinile departe de acea zonă (Transnistria).

Cijoc a ținut să precizeze că Rusia nu are planuri de a interveni militar pe teritoriul Ucrainei. „Rusia nu are planuri de a invada pe cineva, fie Ucraina sau orice altă țară, ea nu are planuri nici de a anexa vreun teritoriu”, a precizat oficialul.

Amintim că deputaţii Sovietului Suprem de la Tiraspol au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o propunere adresată Dumei de Stat şi preşedintelui rus Vladimir Putin prin care cer recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene şi alipirea la Rusia.

Citește și: Reacția Rusiei la solicitarea Transnistriei: “Momentul exact de examinare a cererii nu este deocamdată cunoscut”

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la solicitare. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a precizat că “momentul exact de examinare a cererii nu este deocamdată cunoscut”.

CITIȚI ȘI...