Ambasadorul Moldovei la Moscova, chemat la Chișinău din cauza ,,intimidărilor” rusești la adresa oficialilor moldoveni

Ambasadorul Moldovei la Moscova, chemat la Chișinău din cauza ,,intimidărilor” rusești la adresa oficialilor moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova (MAEIE) a luat decizia de a-l rechema la Chişinău pentru consultări pe Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andre Neguță.

„În legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”, menționează autoritățile.

Diplomația adaugă că în cadrul discuţiilor „urmează a fi examinate căile pentru depăşirea situaţiei create, evitând pe viitor acţiuni de natură să submineze relațiile moldo-ruse pe care autoritățile moldoveneşti și le doresc să fie prietenești, de încredere și respect reciproc”.

Amintim că, acum câteva zile oligarhul și liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională de către autoritățile ruse, figurând într-un dosar penal.

0