Ambasada SUA în Republica Moldova: Plahotniuc nu mai poate reveni în Statele Unite

by D M

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, nu se mai poate întoarce în Statele Unite ale Americii. Informația a fost oferită, în exclusivitate, pentru Jurnal TV, de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

Ambasada SUA în Moldova confirmă că Vladimir Plahotniuc a plecat voluntar din Statele Unite în data de 28 august 2020. Din cauza denunțarii dlui Plahotniuc de către Secretarul de Stat în ianuarie 2020, în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție, dl Plahotniuc în continuare nu este eligibil pentru intrare în Statele Unite”, se spune în răspunsul oferit pentru Jurnal TV.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami în 28 august curent.

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că Vladimir Plahotniuc se află în Turcia, mai exact în orașul  Istanbul din 10 septembrie. Mai mult, fostul lider al PDM s-ar întâlni zilnic cu „politicieni de la Chișinău și cu intermediari de-ai lui Igor Dodon pentru a influența procesul politic din Moldova”, a mai spus Usatîi.

DETALII AICI: Breaking News// Autoritățile turce au confirmat informația lui Usatîi: Vlad Plahotniuc se află în Turcia. Stoianoglo a cerut extrădarea fostului lider PD

Între timp, unele surse ale Jurnal TV afirmă că Vladimir Plahotniuc ar fi ajuns la Istanbul cu o cursă aeriană din București. Acesta ar fi fost surprins la Aeroportul Otopeni.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu