Alte peste 300 milioane de lei vărsate de Serviciul Vamal, timp de o săptămână, în bugetul de stat

Alte peste 300 milioane de lei vărsate de Serviciul Vamal, timp de o săptămână, în bugetul de stat

Timp de o săptămână, în perioada 5-11 februarie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 313,2 mln lei, fiind perfectate per total 9.701 de declarații vamale. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 44 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 372.810 lei.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 72 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 76.615 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14.500 și respectiv 13.436 traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

0