Alianța PDM-PSRM, creată. Astăzi a fost semnat acordul de constituire a noii coaliții de guvernare

by D M

După îndelungi negocieri și discuții, PSRM și PDM au creat o alianță. Liderul democraților, Pavel Filip a semnat Acordul de constituire cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am ajuns la o bună înțelegere în PSRM și PDM pentru a semna un acord de coaliție și de a constitui o majoritate parlamentară. Toți colegii noștri din ambele fracțiuni au semnat acest acord”, a precizat președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Ne-am gândit dacă se semnăm acest acord acum, în această perioadă și am decis să semnăm acest acord și poate să dăm și o mână de ajutor în acest moment complicat și să participe la actul guvernării”, a spus în completare președintele PDM, Pavel Filip.

Greceanîi a adăugat că Acordul presupune și anumite remanieri în guvernul Chicu, iar Filip nu a întârziat să pronunțe numele candidaturilor. 

“Este vorba despre Cristina Lesnic – viceprim-ministru pentru Reintegrarea țării, Alexandru Pânzari – ministru al Apărării, Igor Șarov – ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Oleg Țulea – ministrul de Externe, Serghei Railean – ministru al Economiei și Infrastructurii”, a punctat Pavel Filip.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu