Alexei Tulbure: Renato Usatîi poate ajunge în turul al doilea (VIDEO)

by D M

Preşedintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, poate ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat canalului BTV de către directorul Institutului de Istorie Orală Alexei Tulbure.

“Nu întâmplător oamenii vorbesc despre doi candidaţi, deoarece sondajele arată că sunt doi în frunte. Dar situaţia se schimbă. De exemplu, un factor foarte serios este liderul PN Renato Usatîi, care câştigă popularitate şi se ţine ferm pe locul trei. În anumite circumstanţe, el poate pretinde să se califice pentru turul doi“, a menţionat expertul.

Printre ceilalţi candidaţi, el nu vede “favoriţi ai acestei campanii”.

“Sincer să fiu, nu văd alţi candidaţi pentru turul doi. Deşi toţi candidaţii au ambiţii. Se pare că Andrei Năstase va desfăşura o campanie serioasă, dar ratingul său nu este încă foarte mare”, crede analistul politic.

Evaluând şansele de succes ale preşedintelui în exerciţiu, Tulbure consideră că el nu are practic ce să le arate alegătorilor săi.

“Igor Dodon se află astăzi într-o situaţie cam lunecoasă, având în vedere gestionarea deficitară a crizei pandemice şi absenţa absolută a oricăror realizări în alte domenii. Popularitatea sa scade. S-ar putea ca Usatîi să meargă în turul doi în locul lui Dodon. Această situaţie ipotetică se poate întâmpla cu o campanie foarte bună din partea lui şi cu una foarte proastă din partea lui Dodon.”

 

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu