Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

În urma discuției telefonice între omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul BEM, și Alexandru Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, publicată de JurnalTV în seara de vineri, actualul ministru al Justiției și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelelor de socializare.

În mesajul său, Alexandru Tănase spune că atunci când a acceptat să devină ministru al Justiției nu și-a propus să se implice în „activități politice”, nici pentru „a deveni țintă electorală”. Iar atât timp cât orice funcție de demnitate publică se bazează mai întâi de toate pe încredere publică, „atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat”.

„În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Tănase în mesajul său publicat duminică dimineața pe pagina sa de Facebook.

Vedeți și: (AUDIO) Platon către Tănase, despre furtul miliardului: „Asta nu putea fi realizat fără politicieni”

Vedeți mesajul integral al lui Alexandru Tănase:

„Dragi colegi și prieteni,

Am acceptat demnitatea de Ministeru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică.
Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republici Moldova.”

0