Alexandr Lukașenko va întreprinde o vizită oficială în Moldova unde va dona câteva unități de tehnică

Alexandr Lukașenko va întreprinde o vizită oficială în Moldova unde va dona câteva unități de tehnică

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va întreprinde o vizită oficială în Moldova în perioada 18-19 aprilie curent. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon care a avut azi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc, în cadrul căreia au fost discutate detalii cu privire la vizita oficială a șefului statului belarus.

Potrivit lui Igor Dodon, agenda vizitei prevede întrevederi ale președintelui Lukașenko cu președintele Moldovei, prim-ministrul Pavel Filip, semnarea unor acorduri bilaterale ș.a. „De asemenea, la solicitarea mea, în semn de prietenie, șeful statului belarus a luat decizia să doneze țării noastre mai multe unități de tehnică”, anunță Igor Dodon.

„Am fost unanimi în opinia că între Moldova și Belarus există relații de colaborare foarte bune și un potențial de cooperare care trebuie și poate fi valorificat la justa valoare, în beneficiul ambelor popoare”, mai scrie Igor Dodon în anunțul său.

Vizita lui Lukașenko la Chișinău este una de răspuns, după ce, în vara anului trecut președintele Dodon a efectuat o vizită la Minsk. Alexandr Lukașenko a fost ultima dată în Moldova în perioada președintelui Nicolae Timofti.

0