Alegeri legislative în septembrie în „republica populară Doneţk”

by Genko Genko

Alegeri legislative în „republica” autoproclamată Doneţk, în estul Ucrainei, vor fi organizate la 14 septembrie, a anunţat duminică Denis Puşilin, un lider separatist prorus, relatează agenţia rusă Itar-Tass în pagina electronică.

Citeşte şi: Ucraina: ”Republica Donețk” și-a numit Guvernul și Parlamentul

„Ne pregătim acum pentru alegeri la 14 septembrie. Alegerile vor fi organizate potrivit principiului votului majoritar. Acţionăm acum în acest sens şi vom reuşi”, a declarat Puşilin la un miting în centrul oraşului Doneţk.

Mitingul, la care au aprticipat aproximativ 1.000 de persoane, a avut loc duminică după-amiaza în Piaţa Lenin. Participanţii au arborat steaguri ale „republicii populare” de la Doneţk, ale „forţei voluntare” din Donbas şi ale Rusiei.

Citeşte şi: Ministrul de Externe al Marii Britanii: Votul de la Eurovision a fost mai credibil decât cel din Doneţk şi Lugansk

Regiunile Doneţk şi Lugansk, afectate de o insurgenţă prorusă, au organizat la 11 mai referendumuri pentru independenţă faţă de autorităţile de la Kiev. De asemenea, separatiştii proruşi de la Doneţk au cerut anexarea la Rusia.

CITIȚI ȘI...