Alain Delon: Voi părăsi această lume fără regrete. Urăsc epoca asta

Alain Delon: Voi părăsi această lume fără regrete. Urăsc epoca asta

„Viața nu-mi mai oferă mare lucru. Am cunoscut tot, am văzut totul. Urăsc epoca asta”, a explicat actorul în vârstă de 82 de ani la finalul interviului cu Valérie Trierweiler intitulat „Moi, Delon: l’interview de sa vie”.

„Totul este fals, totul e falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvântul dat. Doar banii mai contează. Auzim vorbindu-se de crime de-a lungul zilei. Știu că voi părăsi această lume fără regrete”, a mărturisit Alain Delon, după ce a vorbit despre cariera sa, relațiile dificile cu familia, soțiile pe care le-a iubit și prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toată lumea a murit”, a subliniat actorul mitic din „Ghepardul”, de Luchino Visconti, potrvit News.ro.

Întrebat despre locul unei femei în viața sa de astăzi, actorul a răspuns că nu „a găsit-o”. „Nu spun că nu există candidate. Sunt zece, dar niciuna nu este potrivită pentru a-mi încheia viața. (…) Aș putea să mă căsătoresc cu cineva dacă ea ar fi pregătită să mă însoțească până la final”, a explicat actorul.

Alain Delon a mai declarat că filmările la „ultimul film”, cu Patrice Leconte și în care apare alături de Juliette Binoche, sunt „în întârziere”. Și ar dori să se întoarcă pe platouri pentru o ultimă dată.

Ultimul lungmetraj cu Alain Delon a fost lansat în 2008 – „Asterix la Jocurile Olimpice/ Astérix aux jeux olympiques”, de Frédéric Forestier și Thomas Langmann, în rolul lui Iulius Cezar. În teatru, actorul a apărut ultima dată pe afișul spectacolului „Une Journée ordinaire”, de Eric Assous (2011 și 2013).

Cu o carieră impresionantă și peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul și regizorul Alain Delon aniversează 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Șase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.

„Rocco și frații săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984) sau „Pe cuvânt de polițist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

S-a născut la data de 8 noiembrie 1935. Frumusețea magnetică și farmecul personal au făcut ca actorul să fie curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deși i s-a oferit șansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-și înceapă cariera în Franța, unde se lansează în 1957 în „Quand la femme s’en mêle”, în regia lui Yves Allégret. În 1958, în Christine, joacă pentru prima dată alături de Romy Schneider, fermecătoarea actriță ce avea să-i devină logodnică.

După rolul din „Ghepardul” (regia Luchino Visconti), în 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriților la Premiile César pentru rolul principal din „Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din „Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare de către președintele Jacques Chirac, pentru contribuția sa la arta cinematografică.

Alain Delon a fost invitatul de onoare al Festivalului Internațional de Film Transilvania 2017 (TIFF).

0