Află unde s-au infectat Donald și Melania Trump de coronavirus

by D M

Anunțul că președintele american Donald Trump și soția sa, Melania, sunt infectați cu coronavirus a șocat întreaga lume. Principala întrebare care se pune este când și unde au fost cei doi expuși la virus. O întrebare care stă pe buzele tuturor este unde s-a infectat președintele Donald Trump, în condițiile în care mai multe persoane de la Casa Albă sau din guvern, care au fost în preajma lui Donald Trump, sunt deja confirmate cu COVID-19.

Multe priviri se îndreaptă către evenimentul de la sfârșitul lunii septembrie găzduit de Casa Albă, când președintele a prezentat-o pe cea pe care o propune judecătoare la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, potrivit digi24. 

A fost un eveniment la care au luat parte mulți oficiali, s-a socializat mult și nu s-a purtat mască.

Imaginile făcute public au arătat puțini participanți care purtau măști. Scaunele nu erau amplasate la doi metri distanță, în timp ce participanții își dădeau mâna sau se îmbrățișau.

Zeci de parlamentari, membri ai familiei și personal de la Casa Albă au fost la eveniment. Mai multe persoane dintre cele aflate în primele rânduri au aflat ulterior că sunt infectate.

eveniment casa alba contaminare covid - cnn
Grafica cnn confirmati cu coronavirus dupa un eveniment la casa alba

Organizația Mondială a Sănătății spune că de obicei durează aproximativ cinci până la șase zile pentru ca simptomele să apară după contractarea virusului.

Opt dintre persoanele participante au fost confirmate cu coronavirus, președintele și prima-doamnă.

Ceremonia din 26 septembrie de la Casa Albă
Melania Trump, la ceremonia din 26 septembrie de la Casa Albă. FOTO: Agerpres

În afară de Donald și Melania Trump, încă șase persoane care au participat la eveniment au confirmat că au virusul – deși nu este clar exact unde și când s-au infectat.

Fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, a anunțat sâmbătă că este infectat

Kellyanne Conway, care și-a dat demisia din funcția de consilier senior al lui Trump în august, a confirmat vineri rezultatul pozitiv.

Mike Lee, un senator republican din Utah, a anunțat pe Twitter că este pozitiv, la fel ca și senatorul de Carolina de Nord, Thom Tillis.

Au mai fost confirmați reverendul John Jenkins și un jurnalist care a participat la eveniment, al cărui nume nu a fost făcut public.

Oficial: Ar fi unul dintre cele mai mari incidente de răspândire comunitară din Washington 

O parte din evenimentul de sâmbăta trecută a avut loc și în interior. 

Recepția a durat între 30 și 45 de minute, a declarat o sursă pentru CNN. Potrivit sursei citate, participanții nu au purtat măști, iar imaginile de la eveniment nu arată nicio distanță socială.

Un reporter CNN a postat pe Twitter o fotografie cu aglomerația de la evenimentul de la Casa Albă.

Adunările a peste 50 de persoane la un eveniment sunt interzise în conformitate cu normele de protecție contra COVID-19 din Washington, dar Casa Albă nu este inclusă în aceste restricții.

Un oficial a declarat pentru Washington Post că dacă toate cele opt persoane ar fi fost infectate la eveniment, ar fi unul dintre cele mai mari incidente de răspândire comunitară pe care le-a trăit Washington.

Un membru al consiliului municipal Brooke Pinto a declarat pentru Washington Post că este dezamăgitor faptul că oficialii de la Casa Albă a arătat că nu poartă măști și participă la adunări cu număr mare de persoane: „Aceasta nu este doar un mesaj periculos pentru țară, ci este o amenințare directă asupra eforturilor noastre de a reduce răspândirea în întreaga zonă„.

Președintele Donald Trump, care primește tratament pentru COVID, a ieșit duminică pentru scurt timp din spitalul Walter Reed unde este internat, dorind să-și salute susținătorii strânși în fața instituției medicale de la bordul unui SUV de culoare neagră.

Duminică, medicii au recunoscut că președintele a primit oxigen suplimentar, timp de o oră, și că a avut de două ori o scădere ușoară a saturației de oxigen, dar acum face progrese, se simte bine și este activ. Pe de altă parte, ei au anunțat că i-au introdus în schema de tratament un al treilea medicament, dexametazonă, însă totodată nu au exclus posibilitatea ca șeful Casei Albe să fie externat chiar luni.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu