Adio de la cireșe și vișine: A fost creată o comisie care va evalua gradul de afecțiune al culturilor agricole

Adio de la cireșe și vișine: A fost creată o comisie care va evalua gradul de afecțiune al culturilor agricole

Guvernul a creat o comisie de monitorizare care va evolua gradul de afecțiune al culturilor agricole. Despre acest fapt a fost anunțat astăzi în cadrul unui briefing de presă referitor la situația din țară, ca urmare a condițiilor meteorologice.

„La momentul actual, sunt afectate culturile sâmburoase, precum cireșii, vișinii, caișii, prunii. Situația integrală va putea fi monitorizată după ce ciclonul se va depărta de teritoriul Republicii Moldova. Ulterior, comisia se va deplasa în teritoriu pentru a vedea gradul de afecțiune”, a menționat viceministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu.

Tot astăzi, deputatul democrat Ion Balan a scris pe o rețea de socializare că ploile și gheața au au compromis practic 100% roada de struguri și fructe, iar pierderile se vor estima la milioane de lei.

Amintim că înghețurile tardive din primăvara anului trecut au afectat circa 6.500 de hectare de livezi din raioanele de nord ale țării, fiind compromisă o recoltă de 62 de mii de tone. Valoarea pagubelor a fost estimată atunci la peste 207 milioane de lei.

0