Adevăratul motiv pentru care oamenii intră în depresie după sărbătorile de Paşte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetătorii americani susțin că există o strânsă legătură între depresie și alimentele foarte grase, astfel că aceasta este una dintre principalelel cauze ale despresiei post sărbători.

Cercetătorii au descoperit că metabolismul grăsimilor ar avea în comun același mecanism biologic ca și conexiunile neuronale din creier, care sunt deteriorate în caz de stres și depresie. De exemplu, pacienții cu tulburări metabolice cum ar fi diabetul de tip 2 sunt mai expuși riscului de depresie. Cu alte cuvinte, efectele unei diete prea bogate în grăsimi se suprapun peste efectele stresului cronic, potrivit libertatea.ro.

Echipa de cercetători a arătat că o dietă bogată în grăsimi a influențat comportamentul șobolanilor. După patru luni în care li s-a aplicat acest regim, această celebră cale organică implicată atât în metabolismul grăsimilor, cât și în plasticitatea creierului a fost perturbată și rozătoarele au prezentat semne de depresie și de anxietate.

„Adevărul este că șobolanii cărora li s-a aplicat dieta bogată în grăsimi (HFD) au consumat același număr de calorii pe zi ca și șobolanii din grupul de control.

Singura diferență a fost că aceste calorii au provenit de la alimente de șase ori mai bogate în grăsimi (60% grăsime față de 10% în grupul de control)”, explică Sophie Dutheil, autoarea acestui articol prin e-mail. „Prin urmare, alimentele grase sunt cele care au indus simptome depresive și anxietate (ca și inflamația din creier și alte consecințe menționate în articol)”, comentează autoarea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...