Acte false confiscate la frontieră: Mai mulţi moldoveni şi-au falsificat actele pentru a putea merge la muncă în Germania

Acte false confiscate la frontieră: Mai mulţi moldoveni şi-au falsificat actele pentru a putea merge la muncă în Germania

Cinci acte contrafăcute au fost depistate și ridicate în acest wekeend de către poliţiştii de la punctele de trecere Leuşeni şi Sculeni. Cazurile au fost înregistrate în timpul controlului trecerii frontierei de stat.

Astfel, trei cărți de identitate românești, cu premise rezonabile de falsificare, au fost depistate la un bărbat cu dubla cetățenie a Republicii Moldova și României, în timp ce încerca să iasă din țară. Potrivit poliţiştilor, în portmoneul suspectului s-au găsit actele contrafăcute, unul dintre care era eliberat pe numele unui pasager al aceleiași rute „Chișinău-Germania”. La cele descoperite, persoanele au relatat că urmau să le folosească în Germania, la angajarea în câmpul muncii și la deschiderea conturilor bancare.

O altă ilegalitate depistată de poliţişti ar fi fost comisă de un cetățean al Kazahstanului, care deținea un permis de conducere cu semne vădite de falsificare. Din spusele șoferului, despre falsul în act nu cunoștea, precizând că a făcut studiile la școala auto pentru obținerea acestuia.

Un alt caz depistat la punctul de trecere Leușeni vizează un cetățean moldovean. Acesta a prezentat printre documentele de călătorie și un certificat de înmatriculare falsificat. Din declarațiile conducătorului auto s-a aflat că acum șapte ani și-a procurat un autoturism și toate documentele au fost perfectate ilegal, ulterior acesta a fost prins și cunoscând despre falsurile în acte, și-a reînnoit pachetul de documente, dar păstrându-le și pe cele vechi.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

0