Acoperișul unui local din sectorul Buiucani, cuprins de flăcări. Pompierii au înaintat trei versiuni în privința aprinderii

Acoperișul unui local din sectorul Buiucani, cuprins de flăcări. Pompierii au înaintat trei versiuni în privința aprinderii

Un incendiu a izbucnit într-un local din strada Ion Creangă din capitală. Astfel, flăcările au cuprins suprafață de 100 metri pătrați a acoperișului unui local, iar focul obținea extindere spre un bloc locativ cu două nivele. Pompierii au lichidat flăcările, iar astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a lansat primele versiuni în cazul incendiului.

Incendiul a avut loc în noaptea de 12 iunie, pompierii fiind alertați la ora 02:27.La fața locului au fost îndreptate opt autospeciale de intervenție inclusiv o autoscară. Salvatorii au evacuat de urgență oamenii din interiorul blocului de locuit din apropiere, dar și o butelie de gaz care risca să explodeze în orice moment. Incendiul a fost localizat la ora 03:43 și complet stins la ora 6:25.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit informației Laboratorului Experimental Antiincendiar în urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului specialiștii au înaintat trei versiuni. Prima versiune lansată de pompieri ar fi scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua versiune este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea hotei, iar a treia versiune înaintată de specialiști este aducerea sursei de foc din exterior.

Laboratorul experimental antiincendiar urmează să cerceteze toate ipotezele și să stabilească cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului.

Cauza finală și prejudiciul urmează să fie stabilite, iar toate concluziile IGSU vor fi incluse într-un raport care va fi remis organelor de drept, după finalizarea cercetării.

0