A mers în ospeție, iar apoi a furat cheile de la automobilul proprietarului și a dispărut. Tânăr din capitală, reținut pentru 30 de zile

A mers în ospeție, iar apoi a furat cheile de la automobilul proprietarului și a dispărut. Tânăr din capitală, reținut pentru 30 de zile

Un locuitor al capitalei în vârstă de 21 de ani este cercetat penal pentru furtul unui automobil din sectorul Rîșcani, fiind reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii au stabilit că individul se afla în urmărire penală, fiind anunțat de către instanța de judecată, pentru comiterea unui act de huliganism. Totodată, este de menționat că suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost alertați în seara zilei de 5 noiembrie, de către un locuitor al Capitalei în vârstă de 52 ani, care a declarat că i-ar fi fost sustras automobilul de model „Dacia Logan”, care era parcat în curtea casei pe stradela Criuleni. Pentru documentarea cazului, la fața locului s-a deplasat imediat grupa operativă.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale întreprinse de forțele de ordine făptașul a fost reținut și escortat la Inspectoratul de poliție pentru audieri. Individul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând că aflându-se în ospeție pe ascuns a sustras cheile de la automobil, după care fără a fi observat de proprietar l-a sustras, cauzând proprietarului un prejudiciu în sumă de 98.000 lei.

În acest context a fost iniţiată cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

0