A fost creată bateria de telefon care se încarcă în 30 de secunde; vezi pe ce telefon funcţionează

by Genko Genko

Pentru că autonomia gadgeturilor care ne înconjoară este cea mai mare problemă a secolului în care trăim, noua baterie de telefon StoreDot vrea să o remedieze rapid.

Un smartphone folosit în regim normal pe parcursul unei zile obişnuite tinde, pentru fiecare dintre noi, să nu ne mai ofere încă o zi departe de priză. Deşi această realitate nu pare să se schimbe prea curând, o echipă de ingineri din Israel vine cu o soluţie deşteaptă la problemă.

Numele companiei lor este StoreDot, iar proiectul la care lucrează constă în încărcări super rapide de aparate. Vorbim practic de 30 de secunde de încărcare pentru o baterie care să ajungă în acest timp de la aproape 0 procente la 100%. Acest concept pare extrem de futurist, din fericire nu este deloc aşa.

Prima baterie prototip a fost prezentată zilele trecute în cadrul conferinţei Microsoft Think Next Conference din Tel Aviv. În acel context, echipa StoreDot a utilizat o baterie modificată într-un Galaxy S4 şi a încărcat terminalul celor de la Samsung în 30 de secunde. Deşi ne putem lega de faptul că telefonul nu era complet descărcat, ci avea aproape zero procente la baterie, performanţa atinsă de israeliţi este fabuloasă. În condiţiile în care actualmente durează câteva ore să ne încărcăm un telefon, tranziţia şi la câteva minute pentru o încărcare ar fi o revelaţie, 30 de secunde este un miracol tehnologic.

În această etapă de dezvoltare, există un singur prototip pentru tehnologia în cauză şi funcţionează doar cu Galaxy S4. Din fericire, echipa de dezvoltatori a promis că lucrează intens şi la compatibilitatea cu alte terminale. Rămâne să vedem dacă va dura mai puţin de câţiva ani până când vom putea şi noi să ne bucurăm de avantajele acestor acumulatori.

CITIȚI ȘI...