A fost aleasă culoarea anului 2019. După UltraViolet urmează Living Coral

A fost aleasă culoarea anului 2019. După UltraViolet urmează Living Coral

Living Coral, o nuanță de portocaliu-piersică ușor aurie, care denotă optimism, a fost aleasă de Pantone drept culoarea anului 2019.

Experții Pantone aleg de 19 ani culoarea ce exprimă cel mai bine spiritul perioadei. Acum, au decis să își îndrepte atenția asupra nuanțelor din ocean. Spre deosebire de anul trecut, când a fost aleasă o nuanță întunecată de UltraViolet, Living Coral înseamnă energie, reconectarea cu natura, scrie News.ro.

„Influența de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman, vicepreședinte al unei unități Pantone. „Am avut în minte frumusețea pe care o vedem în natură și importanța ocrotirii mediului. Gândiți-vă la recifele de corali care adăpostesc și susțin viața marină și iată că încep să dispară”.

Pressman a explicat faptul că alegerea anuală făcută de Pantone nu este o previziune a trendului. „Este o reflecție a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”.

Ea a precizat că nuanța a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, branding corporatist și la nivel online încă din 2018.

0