Michel Platini a obținut un nou mandat în fruntea UEFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Francezul Michel Platini a fost reales marți în funcția de președinte al Uniunii Europene de Fotbal, pentru un al treilea mandat de patru ani, în cadrul celui de-al 39-lea Congres al UEFA care are loc la Viena.

Platini, care a fost unicul candidat, se află al treilea mandat în fruntea UEFA, el fiind ales prima dată în funcţie în ianuarie 2007.

„Mulţumesc. Vă mulţumesc mult pentru încrederea acordată şi pentru susţinere. Pentru mine acest lucru înseamnă mai mult decât mi-am putut imagina. Sunt mândru să pot fi căpitanul vostru, să fiu coleg cu voi în această minunată echipă. Dacă eu am putut conta pe voi şi voi puteţi conta pe mine”, a declarat Platini, în aplauzele reprezentanţilor celor 54 de federaţii afiliate la UEFA.

Triplu câștigător al Balonului de Aur ca jucător (1983, 1984, 1985), Platini a preluat conducerea UEFA în anul 2007, la capătul unui vot foarte strâns, în care l-a avut drept contracandidat pe fostul președinte, suedezul Lennart Johansson. El a fost reales, tot prin aclamații, în 2011, la Paris.

La alegerile de la Viena, ca și la cele din în capitala Franței, Michel Platini nu a avut niciun contracandidat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...