6 condimente care fac diferenţa în bucătărie

by Genko Genko

Condimentele reprezintă cel mai uşor mod prin care orice ingrediente banale se pot transforma în preparate spectaculoase. În continuare vă prezentăm unele din aceste ingrediente importante, pe care trebuie să le aveţi la îndemână în bucătărie mereu.

Citeşte şi: (FOTO) Top 10 cele mai gustoase bucătării din lume

Sarea Kosher
Orice bucătar îţi va spune asta: sarea este cel mai bun potenţator de aromă. Indiferent ce găteşti, e important să arunci puţină sare, chiar şi când e vorba de dulciuri, pentru a scoate aromele ingredientelor la iveală. Iar sarea Kosher este cea mai bună alegere: nu ai nevoie de multă ca să simţi diferenţa de gust.

Piper negru boabe
Piperul face o pereche excelentă cu sarea. Şi dacă investeşti într-o sare de calitate, de ce nu ai face acelaşi lucru şi cu piperul? Probabil ai observat deja că cele mai multe reţete cer piper negru proaspăt măcinat. Ei bine, ca să-l ai de fiecare dată la maximul de aromă, cumpără-l boabe şi macină-l ori de câte ori ai nevoie.

Scorţişoară
Este versatilă şi se potriveşte de minune la micul dejun, peste o salată, în iaurt, în deserturi şi chiar în cafeaua de dimineaţă. Plus că are un conţinut bogat în antioxidanţi, iar studiile susţin că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Citeşte şi: (STUDIU) Proprietățile miraculoase ale chimenului

Cimbru
Cu o aromă puternică, cimbrul merge de minune la fripturi, supe sau legume şi în general, în felurile de mâncare pregătite la foc mic. Foloseşte-l ca în marinade pentru peşte şi în dressingurile de salate.

Pudra de curry
Este un amestec din mai multe condimente, iar principalul este turmericul (curcuma). Nu doar că vine cu o aromă interesantă în toate preparatele în care este folosit, dar acest condiment are şi proprietăţi anti-canceroase puternice. Foloseşte pudra de curry pentru carnea de pui de fiecare dată când vrei să încerci altceva.

Fulgi de ardei iute
Daca îţi place mâncarea picantă, ai grijă să nu-ţi lipsească din bucătărie. Îi poţi presăra peste paste, pizza, legume sau supe. Obţii un gust picant instantaneu, fără să fii nevoit să cureţi şi să tai ardei iuţi.

Citeşte şi: 5 greşeli de gătit care îngraşă

CITIȚI ȘI...