6 alimente care îţi pun sănătatea în pericol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bill Marler a petrecut mai mult de 20 de ani luptând împotriva companiilor alimentare care îmbolnăvesc consumatorii.

Cele şase alimente pe care acesta, expert în intoxicaţii alimentare, nu le consumă niciodată sunt următoarele:

Scoicile sau alte fructe de mare crude

Potrivit lui Marler, scoicile pot fi periculoase pentru că absorb tot ce este în apa în care trăiesc. Pe măsură ce apele planetei devin tot mai poluate, sunt tot mai mari şansele ca tot ceea ce trăieşte în ele să devină din ce în ce mai toxic.

Fructele şi legumele „prespălate”

Marler consideră că şansele ca alimentele să fie contaminate cresc pe măsură ce trec prin mai multe mâini. Cu cât un aliment este manipulat de mai multe persoane şi în mai multe locuri, cu atât şasele de a fi contaminat cresc.

Germenii cruzi

Inclusiv germenii de grâu, germenii de lucernă, fasolea mung, trifoiul şi chiar ridichiile – toate pot fi contaminate cu E.coli sau chiar salmonella, avertizează expertul.

Carnea crudă sau „în sânge”

Temperatura din interiorul cărnii trebuie să ajungă la peste 73-75 de grade Celsius pentru a ucide patogeni precum E.coli, salmonella şi alţii. Carnea crudă sau ”în sânge” este total nerecomandată.

Ouăle crude sau gătite insuficient

Este bine cunoscut faptul că ouăle crude pot răspândi salmonella, scrie The Independent.

Laptele nepasteurizat şi sucurile de fructe ambalate

Laptele nepasteurizat, cunoscut şi sub denumirile de lapte nefiert sau lapte crud, poate fi contaminat cu diferite bacterii, virusuri şi paraziţi, mai avertizează Bill Marler.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...