40 de militanţi islamişti au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene în Somalia, anunţă Pentagonul

40 de militanţi islamişti au fost ucişi în urma unor atacuri aeriene în Somalia, anunţă Pentagonul

Pentagonul a anunţat luni că forţele americane au ucis 40 de luptători ai organizaţiilor teroriste Al-Shabaab şi Stat Islamic, într-o serie de atacuri aeriene în Somala, relatează site-ul france24.com.

În coordonare cu guvernul federal din Somalia, armata americană a lansat cinci lovituri asupra unor poziţii ale teroriştilor în ţara africană, eliminând 36 de membri ai grupării Al-Shabaab, afiliată reţelei Al-Qaida, şi patru membri ai Stat Islamic, a declarat colonelul Rob Manning, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Statele Unite au decis atacurile ca răspuns la două atentate devastatoare care au avut loc luna trecută în capitala somaleză Mogadishu, atribuite militanţilor islamici şi care au cauzat moartea a 385 de persoane, scrie Mediafax.

În luna martie, preşedintele american Donald Trump a relaxat constrângerile asupra armatei americane pentru a întreprinde acţiuni împotriva teroriştilor atunci când consideră că este necesar, fără a solicita aprobarea Casei Albe.

În data de 3 noiembrie, forţele armate ale SUA au folosit pentru prima dată drone în Somalia pentru a ataca mai multe poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

0