4 trasee naționale și 147 drumuri locale rămân blocate

4  trasee naționale și 147 drumuri locale rămân blocate

Eforturile drumarilor, polițiștilor și salvatorilor nu au fost zadarnice. Traseele blocate au fost deszăpezite. Impracticabile rămân 4 drumuri naționale: raionul Cantemir R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia, raionul Basarabeasca, R36 Basarabeasca-Ceadîr-Lunga-Taraclia, raionul Nisporeni, R 25.1 M1-R25, raionul Cahul M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti-frontiera cu Romănia și 147 drumuri locale.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni în cazul în care pornesc la drum, deși nu recomandă acest lucru în condiții de vizibilitate redusă și precipitații puternice.

În contextul că mulți cetățeni pornesc la drum înainte de sărbătoarea Paștele Blajinilor, Poliția Republicii Moldova vine cu o serie de recomandări utile:

– să nu porniți la drum lung pe timp de ninsori puternice;

– dacă totuși porniți la drum, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulație în funcție de starea vremii: anvelope specifice, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, dar și ștergătoarele de parbriz să funcționeze;

– din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Totodată, INP recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

În cazul în care rămâneți blocați, apelați serviciile de urgență 902 sau 901.

0