4 toxine care se găsesc în alimentele din comerţ şi cum să le eviţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chiar dacă ţi-ai propus să găteşti mai sănătos, de multe ori ingredientele pe care le foloseşti conţin toxine care îţi otrăvesc corpul. Vorbim de carne, lactate, fructe şi legume, produse pe care le consumăm zi de zi.

Citeşte şi: Cum trebuie să speli fructele şi legumele pentru a elimina toate bacteriile şi germenii

Pesticide în fructe şi legume
Dacă nu îţi cumperi produse organice, atunci cu siguranţă fructele şi legumele pe care le pui în sacoşa de cumpărături au fost tratate cu pesticide. Ce soluţii ai în aceste condiţii? Dacă îţi permite bugetul, să le cumperi doar în varianta organică, iar dacă nu, să le speli foarte bine înainte să le consumi.

Hormoni în laptele de vacă
Când vine vorba de consumul de lapte, părerile, inclusiv cele ale experţilor în nutriţie, sunt împărţite. Însă cu toţii pot să cadă de acord asupra unui lucru: fermierii folosesc hormoni şi antibiotice. O dată ca să prevină îmbolnăvirea vitelor, apoi ca să crească producţia. Din păcate, efectele asupra sănătăţii sunt foarte grave: hormonii pot contribui la sporirea riscului de cancer la colon, la sâni şi la prostată.

Arsenic în carnea de pui
Acel pui mare şi cu carne roz nu a crescut atât de natural cum vrem să credem. Din nefericire, puii sunt hrăniţi cu antibiotice pe bază de arsenic, care ajunge mai apoi în corpul nostru.

Coloranţi artificiali aproape peste tot
Cel mai greu de evitat sunt coloranţii artificiali pe care, din păcate, îi găsim în aproape toate ingredientele de pe piaţă. Iar efectele asupra sănătăţii noastre nu sunt deloc de ignorat.

Citeşte şi: Soluţia care te ajută să cureţi fructele şi legumele de pesticide; Iată cum se prepară


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...