3 cetățeni ai Ucrainei au accesat ilegal serviciile unei companii de telefonie mobilă: Aceștia riscă amendă de aproape 170 de mii de lei

by Genko Genko

Oamenii legii au reținut trei cetățeni ai Ucrainei de 21, 25 și respectiv 31 de ani. Aceștia, sunt suspectați de accesul neautorizat la rețelele și serviciile de telecomunicații ale Republicii Moldova, cu folosirea mijloacelor tehnice speciale.

În rezultatul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, s-a stabilit că pe parcursul lunilor mai-august 2017, urmare închirierii diferitor imobile pe teritoriul municipiului Chișinău, suspecții s-au conectat utilizând un serviciu de comunicații electronice ale operatorului de telefonie mobilă Orange, asigurând ratarea veniturilor planificate din prestarea servicilor de terminație a apelurilor internaționale.

Urmare a perchezițiilor efectuate în apartamentele închiriate de aceștia, au fost depistate și ridicate două dispozitive „gateway”, un „simbox”, telefoane mobile, carduri bancare, carnet cu înscrisuri de ciornă, cartele SIM, un acumulator cu transformator, un dispozitiv artizanal de consum al substanțelor narcotice, un pachet de hârtie cu o masă vegetală cu miros specific.

Suspecții au fost arestați pentru 30 zile, iar dacă li se va demonstra vinovăția, ei riscă amendă în mărime de la 67.500 la 167.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

CITIȚI ȘI...