Chișinăul citește! Biblioteca centrală lansează o nouă campanie de promovare a lecturii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încurajarea și promovarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală și creativă. Acesta este scopul noului programul de lectură „Chișinăul citește”, care urmează a fi lansat de Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din capitală.

Cărțile propuse pentru lectură în acest an sunt:

Grădina de sticlă, autor Tatiana Țîbuleac, roman care „știe să alieze cruzimea observației și compasiunea față de suferință, scoțând la iveală tragedia destinelor și frumusețea vieții”.

Un secret în Los Angeles, autoarea Doina Postolachi îşi configurează mesajul ca o invitaţie la visare şi ca un îndemn la puterea de a ne urmări visele, de a accepta visul ca dimensiune a vieţii noastre.

Prietenii mei dragi, autorul Eugen Doga își reunește între copertele cărții două cicluri de povestiri despre doi dintre prietenii lui patrupezi, care i-au adus clipe de bucurie și tandrețe de care doar animalele pot da dovadă, atât de sincer și aproape dezinteresat.

La evenimentul care va avea loc miercuri, 13 februarie, ora 12:00, în incinta Bibliotecii Centrale (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148), vor fi prezenți: compozitorul Eugen Doga, scriitoarea Doina Postolachi, critici literari, scriitori și bibliotecari, care vor comunica aspecte referitoare la cărțile incluse în program, vor provoca la lectură, vor răspunde la întrebări. Autoarea Tatiana Țîbuleac va fi prezentă online printr-un mesaj video.

Conferința de lansare va fi moderată de dr. Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.