Cele mai bizare superstiții ale jucătorilor de tenis. Halep și Nishikori au obiceiuri asemănătoare, Serena nu își schimbă șosetele, iar Nadal face ritualuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Superstițiile par a fi sunt în vogă chiar și în lumea tenisului! Unii dintre cei mai cunoscuți jucători au superstiții care mai de care mai bizare, fapt ce-i determină să aibă diverse obiceiuri, toate cu scopul de a atrage norocul de partea lor.

Simona Halep a dezvăluit abia după ce a devenit lider mondial că este o persoană superstiţioasă! Sportiva din Constanţa respectă mai multe reguli care pot părea bizare: „Nu intru pe teren cu piciorul stâng, ci numai cu dreptul, nu port talismane şi nu vorbesc cu fratele meu niciodată! Pe toată durata turneului, nu îi dau telefon şi nu îi răspund niciodată! Doar cu mama sau cu tata iau legătura, însă şi în cazul lor, le scriu mesaje scurte. Aşa cred eu că o să-mi iasă bine jocurile! E hotărârea mea”, a spus Simona într-un interviu la TVR.

La fel ca Simona Halep se izolează faţă de membrii familiei şi Kei Nishikori! Japonezul refuză dialogul cu părinţii săi atunci când se află la competiţii, crezând că aceştia îi aduc ghinion.

Serena Williams şi Maria Şarapova sunt cele mai faimoase campioane, dar cele două sunt recunoscute şi pentru superstiţiile pe care le au. Pe lângă faptul că îşi aşază staff-ul în acelaşi loc al arenei de fiecare dată, Serena nu îşi schimbă şosetele după un meci câştigat. În schimb, Maria nu calcă niciodată pe liniile terenului, cu excepţia momentelor în care mingea se află în joc, scriu cei de la ProSport.

Rafael Nadal pare să fie campion şi la acest capitol. Spaniolul face o mulţime de ritualuri, o parte dintre ele fiind de fapt ticuri. Iată lista lor:

  • Atunci când intră pe teren, Rafa ţine o rachetă în mână;
  • La ieşirea din tunel, păşeşte cu piciorul drept în arenă;
  • Nu calcă pe linii;
  • Nadal aşteaptă pe scaun până când adversarul său merge la fileu. Aşa că spaniolul nu e văzut niciodată primul la tragerea la sorţi;
  • Alege întotdeauna din trei mingi înainte să servească. Astfel, dacă rămâne cu o minge în buzunar, îi va cere doar două copilului de mingi;
  • Ticurile făcute înainte de serviciu continuă: Rafael îşi ridică tricoul de pe umărul stâng, urmează umărul drept, apoi mâna parcurge traseul nas – urechea stângă – nas – urechea dreaptă.
  • Îşi poziţionează două sticle de apă perfect în linie dreaptă, cu etichetele îndreptate spre mijlocul terenului în care urmează să joace.

Chiar dacă nu pot concura cu Nadal la acest capitol, Djokovic şi Federer se află şi ei în galeria superstiţioşilor din tenis. Novak îşi aduce cu el la turnee un căţel din rasa Poodle, pe nume Pierre. De partea cealaltă, Roger este pasionat de numerologie, maestrul elveţian dezvoltând o pasiune pentru cifra 8. Atunci când are meci, Federer îşi ia la el 8 prosoape, 8 sticle de apă şi 8 rachete în termobag.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...