(VIDEO) Probă inedită pentru participanții de la Școala Bărbăției: Iată în ce situație au fost puși niște elevi din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Participanții Școlii Bărbăției, organizată de Serviciului Situații Excepționale au avut parte de o probă inedită de înfruntare a pericolelor, dar și de antrenare a curajului și a calmului.

Astfel, psihologii i-au pus în situația de a se descurca la modul practic, într-o situație dificilă, asemeni unei situații excepționale. Pe un câmp improvizat ca fiind minat, plin cu pericole, echipele aveau misiunea de a se descurca, ținând cont de unele condiții.

Prin această probă, elevilor li s-a explicat cât este de important să știi și poți să te orientezi în teren în situații de criză, cât e de important să dai dovadă de calm, fiind ca o premisă a evitării stărilor de panică și nu în ultimul rând, cât de important este să se ajute reciproc.

Amintim, că toate probele desfășurate pe parcursul a patru zile la Școala Bărbăției au menirea să amintească tinerei generații normele de securitate, pentru evitarea situațiilor de criză, autosalvare și salvarea semenilor.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne a dat start Școlii Bărbăției pe 25 mai într-o tabără de vară din apropierea satului Moscovei, raionul Cahul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...