(FOTO) 12 alimente care grăbesc îmbătrânirea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întotdeauna există un motiv pentru care tenul noastru arată uneori mai obosit sau îşi pierde din strălucire: o noapte pierdută în club, pielea expusă la soare, consumul de alcool şi, nu în ultimul rând, alimentele pe care le consumăm. Cum s-ar spune, eşti ceea ce mănânci.

Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi, dacă vrei să îmbătrânești mai greu:

1. Dulciurile – Consumul excesiv de zahăr poate provoca procesul numit glicare. De exemplu, atunci când consumi mai mult zahăr decât pot procesa celulele tale, moleculele de zahăr se combină cu proteinele, adică aceeași reacție chimică ce are loc atunci când carnea este gătită și își schimbă culoarea, devenind brună. Deloc surprinzător, zahărul afectează și dantura, întrucât acesta se lipește de dinți și dă naștere bacteriilor. În plus, dantura se va îngălbeni mai repede.

1
2. Alcoolul – Un ficat sănătos înseamnă o piele sănătoasă. Atunci când ficatul funcționează bine, toxinele care ți-ar putea afecta pielea sunt eliminate în mod natural din corp, însă, în mod contrar, ele pot duce la apariția ridurilor, a acneei, precum și la îngălbenirea pielii. În plus, alcoolul te deshidratează și îți afectează somnul, lipsa somnului fiind direct corelată cu pierderea elasticității pielii.
2
3. Vinul alb – În mod surprinzător, acidul din vinul alb îți afectează smalțul danturii, iar dinții tăi devin din ce în ce mai rezistenți la pete de lungă durată.

3
4. Carnea arsă –  Nu este indicat să mănânci bucățile arse de pe carnea gătită la grătar sau în tigaie, deoarece pot conține hidrocarburi pro-inflamatorii care îți afectează colagenul. E bine să le îndepărtezi și să îți cureți cu grijă de fiecare dată grătarul să nu rămână resturi vechi ce te pot îmbolnăvi.
4
5. Mancăruri sărate – Și în mod special alimentele la conservă conțin o cantitate mare de sare pentru a nu se strica. Din cauza ei, organismul reține apa, de unde și senzația de balonare.
5
6. Carnea procesată – Bacon, cârnați și alte mezeluri care au tot felul de conservanți pot inflama pielea, rezultatul final fiind îmbătrânirea. De asemenea, și aceste alimente au un aport ridicat de sare.

6
7. Mâncarea picantă – Alimentele picante provoacă înroșirea pielii, întrucât condimentele picante duc la dilatarea vaselor de sânge.
7
8. Carnea roșie –  Principalul pericol semnalat de oamenii de știință în legăƒturムcu un consum repetat de carne roșie este riscul crescut de boli cardiovasculare și de deces prematur. În plus, carnea roșie afectează celulele sănătoase ale corpului și afectează „producția” de colagen.
8
9. Băuturile energizante – Deși ai impresia că te bucuri de energia unui copil, aceste energy drinks îți afectează smalțul danturii din cauza acidității.
9
10. Limonada – Toate citricele îți afectează smalțul, însă lămâile se află în fruntea listei, înainte de sucul de portocale sau grapefruit. Dacă mai pui la socoteală și zaharul din limonadă, atunci ai toate „ingredientele” pentru pătarea dinților.
limoni - limoncello

11. Cafeina – Cafeina este ca oricare alt diuretic, întrucât provoacă deshidratarea corpului, astfel că pielii îi va lipsi luminozitatea și fermitatea.

363BEC

12. Ceaiul negru – Din cauza conținutului ridicat de tanin, băutorii de ceai negru se confruntă și ei cu pete pe smalțul dinților. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Igienă Dentară, cazeina din lapte protejează smalțul de petele provocate de ceai.

12


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...