(VIDEO) Mahmureala, vindecată ştiinţific; Paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a scăpa de ea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Canadienii de la AsapSCIENCE au reușit să transforme un subiect pentru tocilari într-unul de maxim interes. Știința este mult mai interesantă atunci când îți rezolvă o problemă reală, așa cum este mahmureala.

Citeşte şi: Un pârâu din Rusia a fost recunoscut oficial drept medicament natural anti-mahmureală

Cele mai frumoase momente ale săptămânii sunt cele în care uităm de toate grijile și ieșim, în barul preferat, împreună cu un număr nedefinit de prieteni. Scopul pentru care ne-am dus acolo este extrem de clar: bem cât ne țin buzunarele și stomacul.

Singura problemă cu ieșirile acestea, este prețul pe care trebuie să îl plătești (pe lângă cel de la bar). De cele mai multe ori, durerile incredibile de cap pe care le simți a doua zi te fac să crezi că cineva acolo sus, ține neapărat să te pedepsească pentru ce ai făcut. Și totuși, cu ce am greșit de merită să sufăr în halul ăsta? Tot ce am făcut a fost să am o seară reușită, alături de cei mai buni prieteni și, în plus, am ajutat și la dezvoltarea economiei naționale prin consumația de la bar.

Din fericire, niște băieți deștepți din Canada (AsapSCIENCE) au făcut un filmuleț în care explică foarte vizual ce se întâmplă în organism atunci când consumăm ceva mai mult alcool decât ar trebui. În plus, pentru fiecare acțiune negativă a alcoolului în organism, ne oferă și soluția prin care să o contracarăm.

Citeşte şi: Scapă de mahmureală în doar câțiva pași

Iată ce trebuie să facem pentru a ne bucura în continuare de nopțile prelungite:

1. Înainte de a bea, mănâncă
Este foarte important ca, înainte de a merge în bar, să mănânci bine. Dacă faci parte dintre cei/cele care țin la siluetă uită de asta (oricum alcoolul e interzis în cure) și consumă mâncare cât mai grasă și cât mai mulți carbohidrați. Grăsimea încetinește absorbția alcoolului în organism și îți protejează stomacul în timp ce carbohidrații scad riscul de a vomita tot ce ai băut.

2. Bea apă
Cât mai multă și cât mai des. Bea apă înainte de a bea alcool, în timp ce și după ce ai băut alcool. Acesta este un diuretic și, dacă nu bei suficientă apă, ajungi să elimini din organism mai multe lichide decât ai consumat. Deshidratarea este principalul motiv pentru care îți pocnește capul dimineața.

3. Consumă băuturi deschise la culoare (vin alb, rom, vodkă, gin)
Băuturile ceva mai închise (vin roșu, coniac, whisky), conțin o cantitate mai mare de congeneri (produși derivați ai alcoolului) care accentuează starea de mahmureală

4. Aspirina este sfântă
Acționează preventiv și lasă în permanență, în apropierea patului, o sticlă de apă și o cutie de aspirină. Ultimul lucru la care te gândești, după o astfel de noapte lungă, este să iei pastila înainte de culcare. Poate dacă o vezi acolo, lângă pat, îți aminteşti și o iei.

5. Acordă atenție micului dejun
Ouăle pot face minuni în situații de genul ăsta. Bananele și sucurile de fructe sunt un ajutor în plus. Evită să bei cafea, ceai sau sucuri acidulate. Acestea nu fac decât să crească gradul de deshidratare.

Citeşte şi: (STUDIU) Băutura care îţi provoacă cea mai severă mahmureală

Mai jos, puteți vizualiza clipul canadienilor, în care sunt reprezentate grafic toate efectele excesului de alcool:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...