10 alimente anti-cancer pe care să le introduci în alimentație

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancerul este o boală greu de învins, dar care poate fi prevenită. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentație completă și cât mai naturală. Iată câteva alimente care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din bucătărie.

Citește și: (STUDIU) TOP 10 alimente care te pot ajuta să slăbești în vacanță

1. Vinul
Consumat în cantitățile moderate, vinul roșu în special, păstrează niște proprietăți de la strugurii din care este făcut și este foarte sănătos. Din ce în ce mai mulți medici recomandă un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul și pentru o mai bună circulație a sângelui.

2. Legumele din familia cruciferelor
Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietăți care previn apariția cancerului și un elementul-minune, și anume seleniu.

3. Ceaiul verde
Începe ziua prin a bea o ceașcă de ceai verde, cald sau rece.

Citește și: (GALERIE FOTO) 10 alimente pe care să le consumi în luna iulie

4. Vitamina D
Nu este chiar un aliment, însă este un ingredient care ajută și el la împiedicarea apariției cancerului. Mai multe studii au arătat că previne în special cancerul de colon și cel mamar. Vitamina D o găsim în ouă, ciuperci, pește: somn, somon, sardine sau macrou.

5. Acidul folic sau vitamina B9
Este parte din complexul de vitamine B, care conțin și ele proprietăți împotriva cancerului. Oamenii care au o alimentație ce nu conține măcar puțin acid folic, au șanse mai mari de apariție a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazărea și lintea sunt bogate în acid folic.

Citește și: Mafia farmaceutică ascunde adevărul despre o vitamină care ucide cancerul

6. Legumele care au culoarea verde închis
Se suprapun cu cele din familia cruciferelor și includ spanacul și sfecla. Acestea conțin beta-caroten, luteină și zeaxantina și sunt bogate în acid folic.

7. Ghimbirul și curcuma
Dacă ghimbirul are proprietății anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate să ucidă celulele canceroase foarte repede . Dau aromă mâncărurilor și aduc beneficii pentru sănătate.

8. Fasolea și lintea
Proprietățile lor sunt asociate cu riscul scăzut de cancer la colon.

Citește și: Alimente care nu trebuie să lipsească în timpul vacanței

9. Ciocolata
Chiar dacă cele mai multe studii arată că ciocolată nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare că ea conține catechine, substanțe antioxidante ce oferă protecție împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

10. Fructele de pădure
Conțin antioxidanți și acid elagic care împiedică tumorile să crească.

Cocktailuri nemaipomenite. Încearcă să amesteci toate aceste alimente despre care am vorbit mai sus într-un cocktail cu iaurt degresat sau tofu. Vei obține ceva extraordinar de gustos și pe deasupra sănătos.

Citește și: Top 6 grupe de alimente care te protejează de soare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...